Lilja

Lilja

torstai 2. tammikuuta 2014

2013 jälkipuinnit

Myöhässä taas, tapani mukaan. Aloitin tosin tämän tekstin kirjoittamisen jo parisen päivää sitten, mutta jostain käsittämättömästä syystä koko aikaansaatu teksti katosi kuin tuhka tuuleen?! Kyllä harmitti! Asiaan, mitä piti sisällään mennyt vuosi 2013? Ja mistäköhä sitä sitten edes alottaisi! Lienee selvää että vuosi oli "vähän" erilaisempi mitä aikaisemmat, ja siitä on pitänyt huolen talon pikkuneiti. Vuosi on opettanut ihan älyttömästi, ja kasvattanut ihmisenä. Kotiäitinä olo on ollut ihanaa, palkitsevaa, välillä koettelevaakin, mutta kaiken kaikkiaan elämäni hienointa aikaa. Välillä olen pohtinut olenko kyllin hyvä äiti, itkenyt  niin ilosta kuin surustakin. Mutta kyllä minä olen, minä olen hyvä äiti ja tiedän sen. Lapsissa näkee kuluvan ajan, ja sen miten nopeasti se menee. Ensimmäisenä vuotena tapahtuu ja kehitytään niin paljon ettei perässä meinaa pysyä! Mutta tämän te ehkä jo tiesittekin, olen sen niin monesti kirjoittanut.
Mitä suunnitelmia juuri alkaneelle vuodelle? Yksi vaihe elämässä ainakin saatetaan loppuun, nimittäin täysipäiväinen kotiäitiys. Olen päättänyt palata työelämään helmikuussa, tosin pehmeän laskun kera. Päätös jännittää ja ehkä vähän ahdistaakin, mutta samalla olen todella iloinen ja uskon tehneeni oikean ratkaisun. Liljan aika ei ole vielä mennä päivähoitoon, vaan hän saa kasvaa vielä kotona. Myös muita suuria päätöksiä on edessä, ja niistä tulen varmasti kertomaan myös blogin puolella sitten kun on sen aika.
Oletteko tehneet uuden vuoden lupauksia? Itse tein parikin, ja uskon selkärankani riittävän myös niiden toteuttamiseen. Samoja asioita tosin voisi luvata ihan joka ikinen muukin päivä, mutta uusi vuosi vaan on hyvä hetki lupauksille.
Loppuun vielä mielestäni hyvä uuden vuoden toivotus, jonka tekstarina sain;

"Uuden Vuoden kynnyksellä.. Edessä on sata ovea, tuhat tietä. Valitse sydämellä, punnitse tunteella, käytä hiven järkeä. Ovet on tehty avattaviksi, tiet tallattaviksi, elämä elettäväksi. Jos erehdyt, uskalla itkeä, uskalla nauraa, uskalla muuttaa suuntaa. Ei mikään kasva ilman vettä, ei ihminen kypsy kyynelittä. Mutta silti odota parasta, äläkä pelkää pahinta, niin saat mitä ansaitset." 

Hyvää alkanutta vuotta 2014 Sulle, Sulle ja Sulle! Pitäkää huolta toisistanne.

-Anni

2 kommenttia:

  1. meillä kanssa oliver edelleen kotona vaikka molemmat vanhemmat töissä, järkkäilyjä se tosin vaatii mutta kiva näin :) mitäs hommia teet? jännittääkö? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonkin verran se tosiaan vaatii aikatauluttamista, mutta onneksi työvuorot ovat järkevästi sovittavissa. Ja teen tosissaan vajaata viikkoa näin alkuun. Oma jaksaminen jännittää, kun on niin tottunut tähän nykyiseen tyyliin pyörittää arkea. Mutta joskus sinne töihin olisi kuitenkin palattava. Onneksi on tuttu paikka, olen siis ravintolatyöntekijänä Mäkkärillä! Ja tuo että on mahdollisuus siihen ettei Liljan tarvitse mennä hoitoon, on iso helpotus! Mitä hommia sä teet, ja miten oot jaksanut siihen päälle normaalin arjen? :)

      Poista